Ateliere de creatie

Atelierul de creatie este locul in care ne adunam si ne permitem sa fim visatori, sa fim cei mai talentati (chiar daca nu stim despre ce este vorba), sa fim cei mai buni.

Putem sa fim cei mai buni chiar daca avem doua maini stangi. Si cine poate spune ca doua maini stangace nu fac treaba buna?

Aici este locul in care legam prietenii (chiar daca avem deja o multime de prieteni), unde ne spunem parerea (fara teama de a gresi sau sa ne fie frica ca cineva rade de noi – de ce ar rade? Eu imi doresc un leu portocaliu, cred ca ar fi frumos), unde vom lucra in echipa, iar hartia si creionul va fi motivatia noastra.

Orice foaie alba nu face decat sa-si astepte povestea. Eu cred ca vom strange povesti frumoase, interesante si cu multe invataminte.

Tu esti eroul unei astfel de povesti. Foaia ta alba te asteapta la atelierul de creatie. Nu auzi cum te striga? Creionul ii sta alaturi si abia asteapta sa fie tinut de degetele tale pentru a incepe povestea. Haide, ai curaj sa fi eroul Atelierului de creatie.

Prima poveste de la atelierul de creatie are ca tema, atat pentru cei mari cat si pentru cei mici, Povestea literelor.

Nu te teme, nu iti voi citi povesti, iti voi spune o poveste. Povestea este despre litera A. Crezi ca e asa de simplu? Ai invatat sau acum incerci sa scrii pentru prima data in viata ta litera A dar, ii cunosti povestea? Punct – personajul principal, te asteapta, caci fara tine nu are cum sa ajunga la A – prima litera a alfabetului.

Sunt prea mare ca sa ascult povesti, poate vei spune. Da-mi voie sa te contrazic. De dimineata pana seara ascultam zilnic povesti: cum am pierdut tranvaiul si am intarziat la lucru, cum masina din fata nu s-a deplasat in momentul in care s-a facut verde, cum copilul a varsat mancarea pe jos, etc. Toate sunt povesti, chiar daca nu le spui asa. De aceea, iti propun sa uiti de grijile cotidiene si sa vi sa asculti povestea mea. Te va destinde, te va relaxa, iti va permit sa uiti de griji si sa faci ce nu ai facut de mult … sa-i dai viata lui A.

O litera atat de mica, care iti va schimba perceptia, iti va schimba viata si te va face sa o iubesti.